
Aktualności
Konkurs na międzynarodowe projekty badawcze z zakresu zdrowego odżywiania
Sieć JPI HDHL (Joint Programming Initiative on a Healthy Diet for a Healthy Life) to międzynarodowe konsorcjum organizacji wspierających badania naukowe powstałe w odpowiedzi na społeczne wyzwania związane ze zdrowiem i odżywianiem.
W lutym 2021 r. sieć planuje ogłoszenie kolejnego konkursu na międzynarodowe projekty badawcze, pod tytułem: “Addressing adverse and beneficial effects of food ingredients and food processing on hypersensitivities to food (FOOD_HYPERSENS)”.
Celem badań, które zostaną sfinansowane w konkursie ma być wyjaśnienie, w jaki sposób składniki i metody przetwarzania żywności mogą sprzyjać, bądź zapobiegać występowaniu nietolerancji i alergii pokarmowych w społeczeństwie.
Wnioskodawcą w konkursie mogą być konsorcja międzynarodowe złożone z co najmniej trzech zespołów badawczych pochodzących z co najmniej trzech krajów biorących udział w konkursie. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie internetowej programu.
Termin składania wniosków wstępnych (tzw. pre-proposals) upływa 8 kwietnia 2021r.
Osoby zainteresowane pozyskaniem dofinansowania prosimy o kontakt z pracownikami Działu pod numerem tel. 81 448 52 96.
Uczelnia
Kalendarz
Styczeń 2021
Pon | Wto | Śro | Czw | Pią | Sob | Nie |
01 | 02 | 03 | ||||
04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |